Jdi na obsah Jdi na menu
 


POLITIKA

Příspěvky

ANKETA: Jste pro zrušení senátu?

18. 1. 2014

 

Česká diplomacie škodí českému exportu

17. 1. 2014

 

Senát v Irsku a senát v ČR: ANO či NE?

5. 1. 2014

Irové v referendu těsnou většinou pro jejich vládu a česká média překvapivě odmítli zrušení horní komory parlamentu. Pro zachování Senátu se podle konečných oficiálních výsledků vyslovilo 51,7 procenta hlasujících, pro jeho zrušení bylo 48,3 voličů. K urnám přišlo asi 40 procent oprávněných voličů. Ještě před hlasováním se podle průzkumů pro zánik horní parlamentní komory přitom vyslovovala většina voličů, jakož i hlavní politické strany a irská vláda. Bezpochyby se tak potvrdily varovné signály, že se irští voliči prostřednictvím tohoto hlasování rozhodli ventilovat nespokojenost s politikou současné irské vládní koalice a rozčarování z důsledků hospodářské krize.

 

Má být komunistická strana postavena mimo zákon?

3. 1. 2014

Naše země zažívá schizofrenní politickou situaci – komunistická ideologie je podle našich zákonů zločinná, ale KSČM přesto vládne prakticky ve všech krajích a připravuje se i na vstup do vládních lavic. A tak paradoxně místo toho, abychom odsuzovaly zločiny – tedy ty komunistické nevyjímaje, odsuzujeme ty, kteří bojují proti komunismu a podporují návrat komunistů zpět k moci.

Jsem antikomunista a dokonce bych se nebránil, kdyby mé cejchování nebylo použito v pejorativním smyslu; zejména, pokud někdo dělí českou pravici na liberální a antikomunistickou. Je zajímavé, že po všech dějinných zkušenostech s komunismem, po všech jeho zločinech a milionech obětí a po jeho porážce má pro vyznavače levice pojem  „antikomunismus´´ pořád negativní pejorativní obsah.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7