Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komunální volby v Brně 2014: ODS a ČSSD by se měli propadnout

8. 8. 2014

Brno - Hnutí ANO vyšle do boje o křeslo brněnského primátora Petra Vokřála, bývalého dlouholetého manažera společnosti A.S.A. Podpořilo jej 105 ze 114 delegátů volebního sněmu, řekli novinářům představitelé oblastní organizace.

Padesátiletý Vokřál zastával v nadnárodním koncernu, který se zabývá odpadovým hospodářstvím, různé řídící pozice. V posledním roce se podílí na činnosti ANO a chce hnutí pomoci k dobrému výsledku v komunálních volbách. "Pro nás bude úspěch, abychom získali tolik mandátů, aby se s námi muselo v rámci koaličních jednání počítat," řekl ČTK Vokřál.

O hlasy voličů se Vokřál utká například se současným primátorem Romanem Onderkou, kandidátem ČSSD. Lidovce povede do voleb starostka Maloměřic a Obřan Klára Liptáková. Do čela kandidátky TOP 09 se postaví opoziční zastupitel Jaroslav Kacer, jenž pracuje jako poradce a analytik.

Strana zelených v Brně pošle do boje o primátorské křeslo novolískoveckou starostku Janu Drápalovou. V ODS se mluví například o starostovi Brna-středu Liboru Šťástkovi, strana ale zatím oficiálně lídra neurčila.

Podle agentury PL má ale dobré vyhlídky v Brně nové hnutí Žít Brno a také hnutí „A co Brno?“. Naopak stávající brněnská vláda ODS a ČSSD by se měla propadnout!

                                                                             Václav Prokůpek, Mediafax a ČTK