Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komunální volby v Praze 2014: Manželka Bárty už zase změnila dres a kandiduje za Zelené

8. 8. 2014

Strana zelených (SZ) a občanský spolek Pro jedničku se domluvily na společné kandidátce pro podzimní komunální volby. Novinářům to dnes řekli zástupci koalice, bývalá místopředsedkyně Sněmovny Kateřina Klasnová (Pro jedničku) a Filip Pospíšil (SZ).

Cílem koalice je podle jejích zástupců zlepšení života na Praze 1, která se dlouhodobě vylidňuje. "Chceme zavést například přísné kontroly hluku a sankce za jejich porušování, omezení průvodů opilců, takzvaných pub crawl, nebo plošný zákaz hazardu," vyjmenovala Klasnová. Ta byla v minulých letech členkou Věcí veřejných, za které byla i poslankyní.

Koalice se rovněž chce zasadit za omezení provozu segwayů v ulicích centra a zákazu pouličního umění na více místech než dosud. "O tom budeme jednat s ministerstvem. Stejně jako v případě buskingu, který povoluje magistrát. Jde o to, aby se Praha 1 snažila s ministerstvem nebo magistrátem komunikovat. Nyní mezi městem a radnicí vládne antagonismus, přestože oba úřady vedou zástupci TOP 09," řekla Klasnová.

                                                                                                           

                                                                                                             ČTK