Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polský mistr prohrál ve Slezsku

18. 1. 2014

Ve 40. kole Polské hokejové extraligy viděli největší drama fanoušci ve slezském hornickém městě Jastrzebie, kde domácí JKH porazil úřadujícího mistra z Comarch Cracovia Krakow 3:2 (1:0, 2:2. 0:0). Za domácí skŕovali Češi Flašar a procházka, za hosty Čech Kostourek. Duel byl soubojem dvou moravských trenérů, domácího Mojmíra Trličíka a hostujícího Rudolfa Roháčka.

Nováček a poslední celek extraligy MMKS Podlahe Nowy targ přivítal trápící se KTH Krynicu a porazil ji 3:1 (0:0, 2:1, 1:0). Zajímavostí bylo, že v obou brankách se objevili ruští gólmani - domácí gavrilov a hostující janin.

Ani stále se lepšící svěřenci slovenského trenéra Petera Mikuly z Aksa Unia Oswětim nezastavili na domácím ledě vedoucí tým trenéra Jiřího Šejby - slezského GKS Tychy a prohráli 2:4 (0:1, 0:0, 2:3). V obou brankách nastoupili čeští brankáři, za domácí Fikrt, za hosty Žigárdy, za hosty skórovali češi Mojžíš a Barynka.

Tým z hlavního města slezského vojvodství GKS Katowice se trápí herně a má i finanční problémy, a tak zcela jasně na domácím ledě podlehl favorizovanému Sanoku. Domácí nastoupili jen se třemi kompletními pětkami, hosté si mohli dovolit nechat odpočívat svoji gólmanskou jedničku - Američana Murraye a postavit do brankářské klece Poláka Raszku. GKS Katowice - KH PBS Bank Sanok 5:15 (0:4, 4:4, 1:7)