Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přítel Petry Kvitové bude hrát za prvoligový Prostějov

Po 21. kole Polské hokejové ligy vede celek Comarch Cracovia Krakov trénovaný ostravským koučem Rudolfem Roháčkem s 48 body, před JKH GKS Jastrzebie se 47 body, třetí Ciarko PBS KH Sanok s českým Vladimírem Fryčerem a čtvrtý GKS Tychy s trenérem Jiřím Šejbou a českým brankářem Štefanem Žigárdym mají 46 bodů a zápas k dobru.

KH Sanok se vrátil se semifinále Kontinentálního poháru ve Francii bez bodu, jelikož francouzský Angers, běloruský Grodno a britský Belfast byli nad jeho síly.

No¨vý trenér posledního celku tabulky HC GKS Katowice, slovenský kouč Róbert Spišiak, který loni dovedl HC Mikron Nové Zámky k vítězství v MOL lize povolal do celku hned několik slovenských posil, jednoho z nejlepších hráčů druhé nejvyšší soutěže jednadvacetiletého Maroše Grogu z HC Detva, Martina Žiťnanského z Topolčan a hned tři hráče z týmu Buldoci Proevidza, který odstoupil pro finanční potíže ze slovenské hokejové ligy.

Katowický trenér naznačil, že situace v lize samotné je asi bezvýchodná, jelikož celek z centra Slezka má na posledním místě 0 bodů a skóre 30:222. Ale důležitá bude baráž posledního celku tabulky s vítězem druhé nejvyšší polské soutěže, kterou vede prozatím Nesta Toruň.

Dnes se hraje 22. kolo Polské hokejové extraligy: Tychy - Jastrzebie, Sanok - Unia Oswětim, Janów - Krakov, Nowy Targ - Katowice, Orlik Opole - Polonia Bytom.

Z celku Polonie Bytom odchází čtyřiadvacetiletý Čech Radek Maidl do týmu Jestřábů Prostějov (nováček 1. české ligy) , kde bude jistě blíže své přítelkyni - tenistce Petře kvitové. Oswětim zase uvolnila Američana Vladimira Nikoforova do celku nováčka Orliku Opole.

Václav Prokůpek