Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slezské celky ve vedení Polské ligy

Potom, co vedoucí celek z Jastrzebie na úvod 12. kola Polské hokejové extraligy prohrálo na ledě KH Sanok 1:4, využili šanci svěřenci Jiřího Šejby z GKS Tychy, kteří vyhráli na ledě nováčka Orliku Opole 7:0 a vyhoupli se do čela polské nejvyšší soutěže. dres Tychy obléká z Čechů brankář Žigárdy, obránce Ferenc a Mojžíš, který dvakrát v zápase s opolem nahrával na gól a útočník Vítek, který jednou do sítě orliku skóroval.

THM Polonia Bytom vyhrála nad potápějícími se Katowicemi, které hrály v hodně nekompletním složení a neměli ani úplné tři pětky. Polonia Bytom vyhrála 9:0, když její šestý gól při přesilovce 5 na 3 vsítil radek Meidl, který také na dva góly asistoval. Meidl se mediálně zviditelnil potom, co o něm prohráila tenistka Petra Kvitová, že je její nový přítel.

Nováček z MMKS Podlahe Nowy Targ vedl nad předloňským mistrem Comarch Cracovia Krakow 3:1 po druhé třetině, ale nakonec prohrál se svěřenci moravského kouče Rudolfa Roháčka 3:4. Za Krakow hraje pět českých )točníků - Valčák, Fojtík, Stoklasa, Kalus (dal Nowému Targu jednu branku) a Dvořák (na dvě branky v zápase s Nowým Targem zaznamenal dvě asistence). Za Nowy Targ hraje z Čechů obránce Lučka.

Další nováček ze slezského předměstí Janówa porazil zkušenou Osvětim 4:0 a postaral se i díky asistenci na gól českého obránce Vrány o senzaci 12. kola Polské hokejové extraligy, hostům nepomohli ani tři zkušení Češi - brankář Michal Fikrt, útočníci Vosátko a tabaček.

Po 12. kolech vede GKS Tychy s 29 body, před JKH GKS Jastrzebie s 27 body, třetím Krakowem se čtyřiadvaceti body a jedním zápasem k dobru, čtvrtým KH Sanok také se 24 body, pátý je MMKS Podlahe Nowy Targ také se čtyřiadvaceti body a šestá TH Unia Osvětim má už jen dvanáct bodů. Desetičlenou tablku uzavírají bez bodu HC GKS Katowice.

                                                                            Václav Prokůpek