Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z NHL do Krajské ligy

Bonk se vrací, do Krajského přeboru

 

Český hokejový útočník Radek Bonk nevydržel bez soutěžního hokeje moc dlouho, respektive jen pár měsíců. V květnu letošního roku ukončil Radek Bonk svojí profesionální kariéru v pozici kapitána extraligového týmu Ocelářů z Třince a nyní nastoupil osmatřicetiletý centr v Krajské lize mužů Moravskoslezského kraje – Krajském přeboru (4. lize) za HC Kopřivnice, kde s hokejem začínal. Na tribunách měl mistr světa z roku 1996 početný fanklub, nechyběli ani jeho rodinní příslušníci, vždyť švagr Radka Bonka působí v dresu HC Kopřivnice.

 

Radek Bonk se jedním gólem a jednou asistencí podílel na triumfu Kopřivnice nad Horním Benešovem 8:0. S vedením HC Kopřivnice se Bonk dohodl na výpomoci během domácích zápasů čtvrté nejvyšší soutěže, v prosinci s týmem vycestuje i na duel do rodného Krnova.

 

Radek Bonk působil v zámořské NHL za Ottawu Senators a Montreal Canadiens, v ČR získal stříbro v extralize se Zlínem, bronz s Třincem a hrál také za Pardubice. Kromě zlaté medaile ze světového šampionátu z roku 1996 vlastní i bronz z Mistrovství světa osmnáctiletých z roku 1993.

                                                   

HC Kopřivnice je po devátém kole Krajského přeboru Moravskoslezského kraje ztrácí tři body na vedoucí HC Orlovou. Právě Orlová odřekla před letošním soutěžním ročníkem účast ve druhé hokejové lize (3. liga ČR) a způsobila, že moravskou – východní skupinu hraje jen lichý počet jedenácti klubů.

 

Podobná situace je ale také ve 3. lize ČR skupiny západ – české, kde startuje také lichý počet sedmnácti klubů, protože k duelům 2. České národní hokejové ligy nenastoupili Medvědi z Berouna, kteří loni sestoupili z 1. ligy.

 

V Krajském přeboru Moravskoslezského kraje startuje devět celků, včetně Krnova, odkud Radek Bonk pochází. HK Krnov má šest bodů a je v nejvyšší krajské soutěži zatím sedmý.

 

Václav Prokůpek